Fem fördelar med att hyra er IT-utrustning

Har ert företag gått i tankarna att börja hyra IT-utrustning i stället för att köpa? De senaste åren har det blivit alltmer vanligt att företag hyr sin IT-utrustning, det finns egentligen väldigt få anledningar att äga sin egen hårdvara då det snarare orsakar huvudbry med stora fakturor, kapital som binds upp och svårkontrollerade utgifter.

Här kommer fem fördelar med att hyra er IT-utrustning från Diflex!

Enklare att budgetera

När budgeten ska sättas är det alltid svårt att beräkna på hur mycket som kommer läggas på hårdvara. Det ska tas i beaktande hur mycket ny personal som anställs, bedömning på hur många befintliga datorer som behöver bytas ut och tillkommer gör även risken med hårdvarufel där utrustning går sönder.

När ni hyr er IT-utrustning har ni större kontroll över vilka utgifter som tillkommer. På så vis kan ni bibehålla likviditeten och soliditeten under hela hyresperioden. Detta gör att ni får ett bättre ekonomiskt flöde och slipper risken för oväntade utgifter kopplat till IT-utrustningen. Hårdvaran blir som en del av användarens IT-konto med licenser och faktureras tillsammans med Diflex IT-avtalsfaktura en gång i kvartalet.

Uppdaterad maskinpark

Inte alltför sällan kommer det in akutbeställningar av datorer där till exempel en produktionsdator har kraschat, ofta har det varit känt att datorn har varit i bruk långt över estimerad livslängd men man har av olika anledningar skjutit på uppgraderingen.

När ni hyr era datorer hos Diflex så kommer vi, efter överenskommen avtalstid, byta ut de datorer och på så sätt kommer ni alltid ha en uppdaterad maskinpark och därmed undviks dessa akuta avbrott som kan förorsaka stopp i er produktion och kosta både tid och pengar.

Flexibilitet

När ni väljer att hyra er IT-utrustning hos Diflex kan vi erbjuda stor flexibilitet. Det finns två olika varianter av avtal, Hyra och Flexhyra.

a) Hyra: Detta är en klassisk modell av hyresavtal där man väljer mellan 36 eller 60 månaders avtal, vi rekommenderar 36 månader för laptops och laptoputrustning och 60 månader för stationära datorer, bildskärmar och övrig utrustning. Här är det ni som väljer vad ni önskar hyra eller köpa, ni kan välja att hyra datorerna och köpa tillbehören eller ha allting på hyra med olika avtalslängd.

b) Flexhyra: Vår flexibla hyreslösning där ni endast binder upp er 3 månader i taget, vilket gör detta till en optimal lösning för konsulter, praktikanter eller säsongsanställda. Datorerna vi erbjuder i denna lösning är återanvända datorer som Diflex har ominstallerat och kvalitetskontrollerat och ni kan hela tiden öka och minska antalet datorer efter ert aktuella behov.

Miljöpåverkan

När vi är ute på plats hos våra kunder får vi ofta besöka ett rum som många företag kallar ”Kyrkogården”. Där slängs gamla datorer, bildskärmar och annan IT-utrustning som har blivit utbytt eller inte används längre.

När ni har ett hyresupplägg med oss och avtalstiden gått ut så lämnar vi ut ny utrustning och tar tillbaka den gamla. Den gamla utrustning kommer då alltid att få en översyn av tekniker och återanvändas i den mån som är möjligt, vilket ger en positiv effekt på miljön.

Trygghetspaket och utökad garanti

Vad händer när morgontröttheten visar sig från sin sämsta sida och man ställer ner datorväskan bakom bilen när man lastar bagaget och sedan backar över väskan? Lugn! Vi erbjuder alltid ett trygghetspaket när vi hyr ut IT-utrustning. Trygghetspaketet fungerar som en allriskförsäkring och gäller hela hyresperioden, vi nyttjande är självrisken låg.

Om oturen är framme och det är något fel i datorn som vanligtvis täcks av garantin men tillverkarens garanti har gått ut? Detta säkrar ni upp genom att välja till utökad garanti som täcker upp för den period i hyresavtalet som inte täcks av tillverkaren.