Ny datorhall

Diflex förvärvar fastighet och datorhall

Diflex moderbolag, Dimotion har köpt ytterligare en fastighet med en datorhall för framtida expansion.

Redan förra året (2022) förvärvades fastigheten och sedan tillträdet har Diflex renoverat och testkört anläggningen. Nu är datorhallen redo för drift och första kunderna är redan i gång i den nya datorhallen.

Diflex moderbolag Dimotion gjorde förvärvet av fastigheten som ligger ca en kilometer från Diflex kontor, på Exportgatan 3. Fastigheten var på drygt 1000 kvadratmeter och är nu utbyggd till ca 1300 kvadratmeter, förutom serverhall finns här externa hyresgäster: Levande Interiör och Certena Green.

Så här berättar Daniel Ivarsson, om förvärvet:
“Vissa kan tycka det låter tokigt att köpa datorhallar när allt ska köras i molnet framöver, men alla moln finns på backen någonstans i världen. Vi ser en stark tillväxt på vår hostingtjänst, många företag vill ha sin serverdrift i Sverige och därav var detta förvärv rätt i tiden då vi behövde mer plats och kraft.

Att få en datorhall med stor yta och hög säkerhet ökar vår konkurrenskraft och kommer höja kvalitén på våra hostingtjänster.”

I Diflex portfölj ingår nu tre datorhallar, dessa tre datorhallar har olika syfte: Drift, Distaster Recovery och Backup.

Den nya datorhallen är fullt utrustad med UPS (batteribackuper), reservkraftsgenerator, redundant kylanläggning samt brandsläckning. Hela datorhallen är byggd och testad av säkerhetsföretaget Rittal, som även byggt Diflex andra datorhallar.

Att ha egna fastigheter och egna datorhallar tycker vi på Diflex känns som rätt väg att gå, vi har full kontroll på allt från eltillförsel till vem som rör sig i lokalerna. Det är också en trygghet för våra kunder då de kan vara säkra på att Diflex är en långsiktig partner som satsar på många års drift i våra datacenter.

Egna datorhallar och egna servrar passar för en del men vi flyttar också mycket av våra kunders data till andra moln; så som Microsoft 365 och Azure, att t ex har sin filstruktur i SharePoint/OneDrive har många fördelar men all data och alla system passar inte där. Genom att ha båda alternativen kan vi vara en intressant partner för många olika typer av företag. Fortsätter Daniel.

Datorhallarna är anslutna till både Bjäre Kraft, vilket är stadsnätet i Ängelholm, Båstad, Klippan och till Pingday vilket är stadsnätet i Helsingborg, Åstorp och Höganäs.

På så vis kan Diflex erbjuda riktigt bra förbindelser och uppkopplingar mot datorhallarna.

Utöver managed hosting (där Diflex tar ett helhetsansvar för hela servermiljön) kommer Diflex också erbjuda egna virtuella servrar, VPS. VPS är en dedikerad virtuella server på kran (likt Azure) där kunden betalar för den kraft man använder.

Självklart finns det både Windows och Linux (Ubuntu) alternativ för de som vill köra driften i Diflex datorcenter.

För mer information om Diflex tjänster, kontakta gärna:
Daniel Ivarsson,
0733-83 93 63
daniel.ivarsson@diflex.se