En av Diflex äldsta kunder – Falksalt

Salinity uppgraderas till ny teknisk plattform

Salinity är en av Diflex större kunder som vi jobbat med i många år. Salinity är ett mycket anrikt bolag men trots sin långa historia är man mycket mån om att vara i framkanten när det gäller teknik och innovation. För er som inte känner till Salinity som bolag kan kort nämna ordet Falksalt som är ett utav deras många varumärken.
Det var dags att ta nästa steg i teknisk utveckling och under hösten har vi på Diflex tillsammans med Salinity tagit ytterligare ett steg mot ”cloud-first” där vi successivt lägger över driften i molnet.
Uppgraderingen handlade framförallt om att kopplas från en äldre on-prem miljö och lägga mer tjänster i Microsoft 365 där vi bland annat jobbar mer med SharePoint och OneDrive.
Så här berättar vår projektledare Jonathan Andersson om projektet:

• Det är tacksamt att jobba med en kund där vi har lång historik då vi väl känner till kundens system och utmaningar.
Vi har över en helg genomfört hela migreringen och i stora drag gick det precis som vi planerat.
Även några korta ord från ansvarig konsult, Patric Mattsson:

• Vi valde att sätta upp grundstrukturen i samband med ett affärssystemsbyte för ca 1 år sedan, nu fyllde vi upp den nya tjänsten med resten av systemen.
De känns skönt att veta att Salinity nu ligger i en fräsch och modern IT-miljö som ska passa Salinitys framtida behov.
Största utmaningen med en kund som Salinity är deras många kontor: huvudkontor i Göteborg, produktion i Falkenberg, utländska verksamheter i Tyskland osv, men vi är nöjda med resultatet.
Mira Olausson var projektledare från Salinity och så här berättar Mira om projektet:

• Vi upplevde ett professionellt och strukturerat samarbete med en flexibilitet och förståelse för den löpande verksamheten vilket är viktigt för att minimera driftstörningar.