Microsoft 365 Backup

Hur är det nu, ingår backup i Microsoft 365?

Om du har en anställd som slutar, som passar på att radera alla mail sista dagen, kan vi återställa dessa mail senare?

Svaret på frågor är nja, det ingår backup men kanske inte så bra backup som man bör ha…

Sparas i upp till 5 år

Rent generellt kan man säga att det finns 1 månads backup, så om något plockas bort förvinner mailet helt efter 1 månad. Samma gäller dokument som lagras i OneDrive och SharePoint.

Vi på Diflex tycket det är för kort tid, att bara kunna återställa data i en månad efter, vi rekommenderar därför vår backuptjänst som komplement.

Diflex Backup

  • Daglig backup av OneDrive, Teams, SharePoint, Exchange Online
  • Minst 1 års retention, möjlighet upp till 5 års retention, dvs att ett dokument som raderats kan återställas 1 år senare.
  • Backuppen körs direkt från Microsoft Azure mot Diflex datacenter i Ängelholm.

Pris: 1,75 kr / GB / månad.

Genomgång av Onedrive backup

Fördelar med 365 backup

Dagliga backup

Då mer och mer data landar i SharePoint och OneDrive så blir datan mer känslig, vi gör backup varje dag. Så om något händer kan ni återställa data från vilken dag som helst utan några problem. T.ex. om en viktig Excel-fil berarbetas en hel dag och en användare råkar senare radera filen. Då kan ni långt i efterhand få tillbaks filen i samma läge som den var – valfri dag.

Upp till 5 års retention

Vi erbjuder också lång retention, retention är samma som återställningstid. T.ex. om ni tar bort en fil idag, hur långt i efterhand ska denna kunna återställas. Vi på Diflex får ofta in denna typ av problem: En säljare har slutat, de sista han gjorde var att tömma sin mail, nu behöver vi reda upp vilka överenskommelser han gjorde med våra kunder. Med denna backuptjänst kan ni återställa säljarens inkorg från t ex 3 månader sedan eller kanske 3 år sedan.

Säker larging i vårt datacenter

All data lagras i vårt säkra datacenter i Ängelholm, datacentret är byggt utav Rittal och har en klassning på GSR+. Att ha er ”molndata” lagrad på en server i Sverige ger er också extra säkerhet. Vi litar såklart på Microsoft, men om något skulle hända Microsoft; då har vi all data som sparas i deras moln – även hos oss i Ängelholm.

Betala per gigabyte (GB)

Mängden data i molnet växer, för att erbjuda en attraktiv prisnivå så debiterar vi kostnaden för backuptjänsten baserad på hur mycket data ni har. Vi mäter en gång per månad och debiterar er utifrån er lagringsyta. Så ni kan själv anpassa er kostnad genom att rensa bort onödiga filer.

Gasellföretag 4 gånger

Diflex grundades för nästan 60 år sedan och har under de senaste 6 åren blivit utsett till Gasellföretag (Dagens Indsutri) 4 gånger, och Superföretag (Veckans Affärer) 3 gånger.

Dagens Industri Gasellföretag
diflex superforetag Backup

Kontakta mig för beställning

Daniel Ivarsson

Daniel Ivarsson

    Följ oss på Linkedin